Tort Fluturas

T

Ingrediente
Pentru blat

3 ouă
100 g zahăr pudră

120 g făină

3 linguri ulei
Pentru cremă

5 gălbenuşuri
200 g zahăr pudră
350 ml smântână 35% grăsime
250 g brânză de vaci
Pentru decor

2 felii ananas din compot
100 g mandarine din compot
1 căpşună

câteva bucăţi de zmeură
1 linguriță fistic zdrobit
2 sticksuri de ciocolată

2 cireşe confiate

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile bătute cu uleiul, iar la final pui făina şi amesteci uşor, de jos în sus.

Torni aluatul într-o formă de tort de 26 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină, nivelezi şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 160º C pentru 40 de minute. Laşi blatul să se răcească în formă, îl scoţi, o speli şi o ştergi, după care pui blatul din nou în ea.
Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi până se îngroaşă, le laşi să se răcească, după care le încorporezi în 250 ml de smântână bătută frişcă.

Adaugi brânza de vaci scursă bine peste crema de gălbenuşuri şi omogenizezi. Torni crema peste blatul din formă şi o introduci la frigider pentru cel puţin 4 ore.
Desfaci inelul formei, tai tortul în două şi aşezi jumătăţile cu părţile tăiate în exterior. Decorezi aripile fluturaşului cu frişca rămasă şi ingredientele de la decor ca în imagine sau după inspiraţie.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*