Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Tort de clătite cu cremă de brânză

Tort de clătite cu cremă de brânză

Ingrediente

10 clătite mari subțiri; 500 g brânză de vaci; 200 g camembert; 1 legătură ceapă verde; 4 linguri pătrunjel verde tocat; 2 linguri ulei; 1 morcov; 1 vârf de cuțit de curry; 150 g creveți prefierți; 100 g ananas; 1 lime
Mod de preparare
Amesteci brânza de vaci cu brânza camembert și împarți compoziția în două părți egale (oprești 3 linguri pentru decor).

Tai ceapa mărunt și o amesteci cu o parte din brânză. Cealaltă jumătate o amesteci cu pătrunjelul verde tocat mărunt. Ambele compoziții le condimentezi cu puțină sare.

Pui morcovul ras într-o tigaie cu ulei încins, adaugi curry, puțină apă și lași pe foc până se înmoaie. Condimentezi cu puțină sare, adaugi 2/3 din creveți și ananasul
tăiate mărunt și lași până se evaporă lichidul. Pui totul într-un bol și lași să se răcească.

Împarți compoziția în ambele tipuri de brânză, pui sare și zeamă de lime, după gust, și amesteci bine. Pe un platou, umpli clătitele, alternând cu ambele umpluturi.
Ornezi tortul de clătite cu crema de brânză și creveții opriți trași puțin în unt. Îl lași la rece cel puțin o oră.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*