Tort cu mandarine

Ingrediente
PENTRU BLAT: 4 ouă; 120 g zahăr pudră; 1 plic zahăr vanilat; 120 g făină; 20 g cacao; 1 linguriță praf de copt. PENTRU UMPLUTURĂ:  250 g compot de mandarine;  200 ml frișcă lichidă; 250 g iaurt simplu; 200 g zahăr pudră; zeama de la 1 lămâie; 20 g gelatină. PENTRU DECOR: 100 g mandarine din compot; 1 plic jeleu galben pentru tort; 100 ml frișcă; bomboane sub formă de ou

Mod de preparare

Pentru blat, bați ouăle cu zahărul, 3 linguri de apă fierbinte și zahărul vanilat până își dublează volumul.  Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua. Torni aluatul într-o formă de tort de 24 cm cu pereți detașabili unsă și tapetată și o introduci în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru 45 de minute. Lași blatul să se răcească în formă.

Mai întâi, pui gelatina la înmuiat în 50 ml zeamă de compot pentru 15 minute și bați frișca lichidă tare. Pui mandarinele din compot în blender, faci un piure fin, pe care îl amesteci cu iaurtul, zahărul pudră și zeama de lămâie. Adaugi gelatina topită pe foc (ai grijă să nu o dai în clocot), amesteci și la final încorporezi frișca bătută tare.

Torni  crema peste blatul din formă și dai la frigider până când se întărește. După ce s-a întărit, așezi deasupra felii de mandarină din compot.  Pregătești jeleul conform indicațiilor de pe ambalaj, îl torni peste mandarine și-l dai la frigider până se întărește.

Scoți tortul din formă și-l decorezi cu frișcă și bomboane sub formă de ou ca în imagine sau după inspirație.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*