Tort cu cafea inka

Acest tort este o rețetă a Corinei Bacalu. Corina este adepta unui stil de viață sănătos ce are la bază alimentația de origine vegetală, mișcare și echilibru sufletesc. Povestea ei este așternută pe un blog ce îi poartă numele, iar în prezent prepară cu drag dulciuri raw vegan în Brașov, pictează, citește și se bucură de viață!

Ingrediente

PENTRU BLAT

80 g migdale sau nuci

80 g fulgi de cocos

75 g curmale

20 g pudră de cacao

PENTRU CREMĂ

500 g caju

100 g miere

100 g ulei de cocos

360 g apă

20 g cafea inka din cereale

1 lingură pudră de lucuma (opțional)

1 linguriță pudră de maca (opțional)

½ păstaie de vanilie

20 g pudră de roșcove

Mod de preparare

Pentru blat, pui într-un robot cu lama S migdalele și le mărunțești. Adaugi fulgii de cocos, pudra de cacao și apeși funcția pulse de câteva ori. Pui curmalele tăiate înainte și mixezi până când blatul se adună. La final torni o lingură de apă sau cât este nevoie și mixezi câteva secunde. Blatul trebuie să fie lipicios dacă presăm între două degete. Așezi o hârtie de copt într-o formă de 24 cm, torni compoziția și presezi cu degetele uniform.

Pentru crema 1, pui în blender 250 g caju, 50 g miere, 50 g ulei de cocos, 175 ml apă, lucuma, maca, vanilia și mixezi la viteză mare 2 minute. O pui într-un castronel.

Pentru crema 2, pui în blender restul de caju, adaugi 50 g miere, 50 g ulei de cocos, 185 ml apă, cafeaua inka, pudra de roșcove  și mixezi la viteză mare 2 minute. Pui peste blat, în mijloc, 2 linguri cremă de vanilie și peste ea adaugi 2 linguri cremă de cafea. Procedezi la fel până termini cremele. Introduci forma în congelator până a doua zi. Înainte să-l servești trebuie ținut în frigider minimum 2 ore înainte. Ornezi cu fulgi de migdale și boabe de cacao mărunțite.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*