Terină de legume cu tofu

4 persoane/de la 2 ani

 

Ingrediente
120 g pâine integrală
200 g brânză tofu
1 bucată broccoli mic
2 fire mici de praz
250 g ciuperci
30 g unt
300 ml smântână
4 ouă
50 ml lapte
sare

Mod de preparare
Desfaci broccoli în bucheţele, prazul îl cureţi, îl tai bucăţi mici, le speli bine şi le fierbi pe aburi 20 de minute. Între timp, speli ciupercile, le speli bine, le tai felii şi le sotezi în unt 15 minute.
Scurgi ciupercile şi le pui împreună cu broccoli și prazul într-un blender. Adaugi smântâna, laptele, pâinea ruptă bucăţi, ouăle întregi, un praf de sare şi mixezi până obţii un piure fin. Tai brânza tofu cubuleţe.
Ungi şi tapetezi o formă de terină sau de cozonac, torni jumătate din piure, aşezi bucăţile de brânză şi acoperi cu restul de piure. Aşezi forma pe o tavă, pui apă până acoperi forma 3/4 şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru o oră. O poţi servi cu sos de roşii şi salată verde.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*