Terină cu mere

 

Ingrediente
3 ouă + 2 gălbenușuri;

400 ml smântână;

180 g zahăr pudră;

8 mere galbene potrivite;

50 g unt;

6 felii de pâine
Mod de preparare

Cureți merele de coajă și de semințe și le tai cubulețe. Topești untul într-o tigaie, pui merele și 30 g de zahăr, 2 linguri de apă, amesteci și le lași să se caramelizeze, la foc mic, circa 10 minute. Le lași să se răcorească.
Bați ouăle plus cele două gălbenușuri cu restul de zahăr până devin o cremă și le încorporezi în smântână. Tai pâinea cubulețe, le amesteci în merele caramelizate și apoi încorporezi totul în amestecul de smântână.

Torni compoziția într-un vas de terină uns cu puțin unt, îl așezi în alt vas cu apă și îl introduci în cuptorul încins la 180º C pentru 45 de minute. Scoți vasul din cuptor, lași să se răcească bine, o dai la frigider pentru câteva ore, după care o răstorni, o tai felii și o servești.

Sfatul Marianei

Terina se face ușor, este spectaculoasă ca prezentare și se prepară în zeci de moduri, sărată sau dulce. Pentru că trebuie să stea la frigider după preparare, este bine să o prepari cu o seară înainte să o servești. La această rețetă poți înlocui merele cu pere.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*