Terină cu legume

de la 18 luni

Ingrediente
2 morcovi potriviţi

100 g broccoli

100 g boabe de mazăre congelate

100 g fasole verde congelată
3 bucăţi sparanghel verde

3 ouă

250 ml smântână

unt pentru uns vasul

sare
Mod de preparare
Mai întâi, cureţi morcovii și sparanghelul, după care le speli împreună cu broccoli. Mazărea și fasolea verde le lași să se dezghețe și să se scurgă. Tai legumele bucăţi  mici, le aşezi într-un vas de pregătit la aburi sau pe o sită pe care o aşezi pe un vas cu apă clocotită. Le laşi, acoperite, circa 15-20 de minute.
Baţi ouăle bine, adaugi smântâna, condimentezi cu puţină sare şi omogenizezi. Pui legumele în compoziţia de ouă şi amesteci. Ungi un vas de terină mai mic cu unt, torni amestecul, îl acoperi cu folie de aluminiu, îl aşezi într-unul mai mare, pe care îl umpli cu apă clocotită.

Introduci totul în cuptorul încins la 160º C pentru o oră, după care scoţi folia şi mai laşi 15 minute. Scoţi vasul din baia de aburi, laşi terina să se răcească şi o serveşti tăiată felii, alături de pâine prăjită.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*