Terină cu căpșune

Ingrediente

250 g cremă de brânză
250 ml frișcă lichidă
250 g mascarpone
250 g zahăr
1,5 kg căpșune

3 pliculețe gelatină

100 g ciocolată albă
Mod de preparare

Cureți căpșunile de codițe și le speli. Tai o parte din ele în felii mai groase sau numai în două. Îmbraci cu folie de plastic o formă de terină sau de cozonac  și o tapetezi cu felii de căpșuni (fundul și marginile). Căpșunile rămase (oprești 2-3 pentru decor) le faci piure în blender și îl treci printr-o sită. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă pentru 15 minute, după care o topești, dar ai grijă să nu o dai în clocot.

Mixezi crema de brânză cu mascarpone și zahărul până devine o cremă. Încorporezi frișca bătută tare și piureul de căpșune. La final, pui gelatina topită și omogenizezi.

Torni crema în forma tapetată cu căpșune și o dai la frigider pentru câteva ore. Crema trebuie să se închege foarte bine. Răstorni terina pe un platou, desfaci folia și o decorezi cu căpșuni și așchii de ciocolată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*