Terină cu avocado

Ingrediente
8 bucăți avocado; 300 g file de pește fiert; 2 cepe mici; 200 ml smântână 32%  grăsime; 2 pliculețe gelatină; 2 lime; 1 legătură pătrunjel; sare; piper

Mod de preparare

Mai întâi, înmoi gelatina în apă conform indicațiilor de pe pachet. Cureți fructele de avocado de coajă și de sâmburi și pulpa o pui într-un blender (ai grijă să oprești ¼ din pulpă, pe care o tai cuburi). Adaugi sucul de la lime, fileurile de pește fierte tăiate bucăți, ceapa tocată, o jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat mărunt, sare și piper. Mixezi totul până când obții un piure fin.

Bați smântâna cu un praf de sare până se întărește. Adaugi cuburile de avocado, restul de pătrunjel tocat și amesteci ușor. Topești gelatina pe foc, dar fără să o dai în clocot și o lași să se răcorească. Împarți gelatina: jumătate în piureul de avocado și jumătate în smântână și omogenizezi.

Îmbraci o formă de terină sau de chec cu folie alimentară, pui jumătate din piureul de avocado, netezești și torni smântâna. Acoperi cu piureul de avocado rămas, nivelezi și introduci forma la frigider pentru cel puțin 4 ore ca să se întărească. Servești aperitivul tăiat felii, alături de o salată asortată.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*