Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tartă de ciocolată cu Lapte Condensat Maresi

Tartă de ciocolată cu Lapte Condensat Maresi

tarta

Ingrediente

Pentru blat

180 g făină 000

100 g unt nesărat rece

1 gălbenuș

1 linguriță zahăr tos

1 linguriță coajă de lămâie rasă

2 lingurițe lapte condensat Maresi

Pentru cremă

350 g ciocolatî neagră

230 ml lapte condensat Maresi

1 linguriță esență de rom

1 linguriță esență de vanilie

Pentru decor

50 g fulgi de migdale

50 g miez de nucă

100 g zahăr ars în diverse forme

Mod de preparare

Pregătiţi toate ingredientele şi lăsaţi-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute, cu excepția untului, care trebuie să fie foarte rece.

Pentru blat, amestecaţi ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie până obţineţi o compoziţie omogenă. Rezultatul trebuie să fie un aluat compact, neted şi care nu se lipeşte de mâini. Apoi formaţi o bilă din aluat, acoperiți-o cu folie alimentară şi lăsaţi-o la frigider pentru 30 de minute.

După cele 30 minute, scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în 12 bucăţi egale, pe care le presați cu sucitorul până ce foile de aluat ajung la dimensiunea miniformelor de tartă. Puneți foile de aluat în formele tapetate în prealabil cu unt și presați-le bine pe margini. Se fac găuri pe fundul blatului cu vârful unei furculiţe și se acoperă blatul cu hârtie de copt.

Se introduc formele în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180 grade C şi se coc pentru 15 minute, după care se scoate hartia de copt. Se reintroduc la cuptor pentru încă 5 minute, până când blatul devine rumeniu.

Pentru cremă, se mărunțește ciocolata, apoi se pune într-un bol încăpător, rezistent la temperaturi mari. Se pune laptele condensat  Maresi într-o oală şi se încălzeşte pe aragaz. Lăsaţi-o pe foc până când dă în clocot o singură dată. Imediat ce aţi observat că a ajuns la punctul de fierbere, stingeţi flacăra şi luaţi oala de pe aragaz.

Se toarnă laptele condensat Maresi peste ciocolata mărunțită și se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn sau o spatulă specială până ce ganache-ul va deveni omogen. Adăugaţi şi esenţa de rom şi vanilie şi amestecaţi până la omogenizare. Lăsaţi-o apoi la temperatura camerei până la răcire.

Se toarnă în miniformele de blat crema de ciocolată preparată şi se introduce în frigider peste noapte. Înainte de servire se adaugă fulgi de migdale, nuci şi ornamentul din zahăr topit.

Poftă bună! Să o savuraţi cu plăcere!

Această reţetă de Tartă cu ciocolată şi Lapte Condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*