Home / Copil / Tartă cu șuncă și conopidă

Tartă cu șuncă și conopidă

Ingrediente

PENTRU ALUAT: 250 g făină; sare; 125 g unt; 1 ou. PENTRU UMPLUTURĂ:
1 conopidă mai mică; 1 praz mic; 250 g șuncă de curcan; 2 linguri ulei; 200 g smântână fermentată; 100 ml smântână pentru gătit; 3 ouă; 100 g Emmentaler

Mod de preparare
Frămânți un aluat neted din făină, un vârf de cuțit de sare, untul rece tăiat cubulețe și ou. Îl dai la frigider pentru o oră.

Desfaci conopida în buchețele, le speli și le fierbi în apă cu sare până aproape se înmoaie, după care o scurgi bine. Tai prazul felii și șunca cubulețe. Călești în uleiul încins prazul până se înmoaie puțin, după care îl amesteci cu șunca și conopida. Condimentezi cu puțină sare.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci cu el o formă de tartă unsă și tapetată. Pui staniol peste și umpli cu fasole boabe. O introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 15 minute, după care îl îndepărtezi.

Pui amestecul de conopidă în formă, iar deasupra torni ouăle bătute în prealabil cu amble tipuri de smântână și puțină sare. Presari deasupra brânza Emmentaler rasă și o introduci din nou la cuptor pentru 40-45 de minute.

Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*