Home / Copil / Tartă cu spanac și somon

Tartă cu spanac și somon

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

200 g unt

1 ou

1 praf de sare

1 lingură apă rece

Pentru umplutură

300 g frunze de spanac

1 ceapă mică

1 cățel de usturoi

2 ouă

100 g brânză de vaci

50 g brânză sărată

2 linguri smântână

100 g somon

1 lingură ulei de măsline

1 lingură pesmet

Mod de preparare

Cerni făina împreună cu sarea într-un castron, faci în mijloc o adâncitură, adaugi untul rece tăiat cubulețe și amesteci până obții un aluat nisipos. Adaugi apa și un ou și amesteci până obții un aluat omogen. Învelești aluatul în folie de plastic și-l pui la rece pentru 30 de minute.

Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt, puțină apă și lași să fiarbă înăbușit până scade zeama. Adaugi spanacul spălat și tăiat mai mare, somonul curățat de oase și tăiat cuburi. Lași 5 minute, amestecând din când în când. Dai deoparte și lași să se răcească. Amesteci brânza rasă cu smântâna, ouăle și puțină sare. Adaugi compoziția de spanac și amesteci.

Întinzi aluatul și îmbraci cu el o formă de tartă  medie. Tai surplusul de pe margini, presari pesmetul și pui compoziția de spanac. Introduci forma în cuptorul încălzit pentru 45-50 de minute, la foc mic. O lași să se răcească în formă, după care o scoți, o tai felii și o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*