Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Tartă cu somon și sparanghel

Tartă cu somon și sparanghel

Ingrediente
200 g aluat foietaj
3 ouă
200 ml smântână
1 praf de nucșoară
200 g somon curățat de oase
200 g sparanghel alb

5 buchețele broccoli
1 ceapă
1 lingură tarhon proaspăt tocat
zeama de la o lămâie
sare

Mod de preparare

Întinzi aluatul în foaie și îmbraci cu el o formă rotundă de 20 cm unsă cu unt. O introduci în frigider 20 de minute, după care o scoți, așezi peste aluat o folie de aluminiu și o umpli cu boabe de fasole uscată. O introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 20 de minute.

Într-o cratiță, pui apă cu un praf de sare și în momentul în care dă în clocot adaugi sparanghelul și broccoli curățate și spălate. Lași 2 minute, după care le scoți cu o paletă. În aceeași apă pui somonul, lași 5 minute, după care îl scoți și-l tai bucățele.

Pentru umplutură, amesteci ouăle cu smântâna, nucșoara, tarhonul, adaugi și broccoli tăiat bucăți, ceapa tocată mărunt, zeama de lămâie și amesteci ușor.

Torni compoziția în formă și așezi deasupra bucățile de somon și sparanghelul, apăsându-le ușor în compoziție. Introduci forma în cuptorul încins pentru 30 de minute. O scoți din cuptor, o lași să se răcească, o tai și o servești.
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*