Tartă cu pui și ciuperci

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

150 g unt rece

3 linguri apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 cutie cu ciuperci

½ piept de pui fiert

3 ouă

250 g smântână

1 ceapă

50 g cașcaval

½ lingură unt

sare

piper

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu un praf de sare și untul rece tăiat cubulețe până obții un aluat nisipos. Adaugi apa și frămânți un aluat neted, îi dai forma de bilă, îl învelești în folie alimentară și îl dai la rece pentru 30 de minute.

Între timp, călești în unt ceapa și ciupercile tocate mărunt. Lași până scade zeama lăsată de ciuperci, adaugi pieptul de pui fiert tăiat cubulețe și mai lași pe foc câteva minute. Condimentezi cu sare și piper și lași amestecul să se răcorească. Bați ouăle cu smântâna și cu un praf de sare, pui totul peste ciuperci și amesteci.

Întinzi aluatul în foaie și îmbraci cu ea o formă de tartă unsă și tapetată. Pui amestecul cu ciuperci și deasupra presari cașcavalul ras. Introduci  forma în cuptorul preîncălzit până se rumenește, circa 45-50 de minute. Scoți tarta din cuptor, o lași să se răcorească 10 minute, după acre o tai felii și o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*