Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tartă cu prune și ghimbir

Tartă cu prune și ghimbir

 

shutterstock_151377779

Cel mai roditor sezon ne bate la usă, pregătit să ne surprindă cu fructe și legume care mai de care mai savuroase și mai sănătoase. Gustă din belșugul fructelor de sezon și pregătește deserturi de casă răcoroase și rapide pentru a surprinde bucuria în ochii celor dragi!
Pentru că abundența fructelor de sezon ne inunda cu gusturi aromate, noi îți propunem o rețetă cu care nu vei da greș, potrivită pentru după-amiezile ultimelor zile de vară: Tartă cu prune și ghimbir. Prunele ne ajută să ne menținem corpul și mintea sănătoase, având un conținut bogat de vitamina A, C, K, potasiu și fibre, iar ghimbirul stimulează digestia, fiind un puternic energizant.

 Ingrediente:

  • 500 g prune
  • 175 g unt
  • 175 g zahăr
  • 2 oua bătute
  • 200 ml lapte
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă praf de ghimbir (sau scorțișoară)

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul la 200°C. Aşezi hârtie de copt pe suprafaţa vasului în care urmează să pregăteşti prăjitura, apoi ungi hârtia cu puţin unt de la Koliba.  Între timp, mixezi untul şi zahărul, până obţii un amestec omogen, apoi adaugi laptele, gălbenușurile și albușurile bătute spumă. Treptat, pui făina, praful de copt, ghimbirul şi amesteci energic până compoziţia devine fluidă. Torni acest amestec Într vasul ce copt, așezi prunele spălate și tăiate în jumătate şi-l introduci la cuptor timp de 30-40 minute până aluatul devine crocant şi auriu. Se lasă să se răcească şi apoi se transferă pe un platou mare.

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*