Ingrediente
PENTRU BLAT:
200 g făină; 70 g zahăr pudră; 150 g unt; 1 ou.
PENTRU UMPLUTURĂ:
500 g brânză de vaci; 1 lingură zahăr pudră; 1 pliculeţ zahăr vanilat; 1 lingură smântână; 2 ouă; 2 linguri rase coajă de lămâie; 300 g prune.
PENTRU CRUMBLE:
50 g făină; 30 g zahăr pudră; 30 g unt
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu zahărul pudră, adaugi untul rece tăiat bucăţi, oul bătut şi frămânţi un aluat omogen. Îl înveleşti în folie de plastic şi+l dai la frigider 30 de minute. Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le ştergi cu prosoape absorbante.
Întinzi aluatul în foaie şi îmbraci cu el o formă de tartă unsă de 28 cm, apăsând bine pe margini. Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră şi cel vanilat, smântâna, ouăle şi coaja de lămâie. Torni compoyiţia în forma de tartă şi aşeyi deasupra prunele.
Pentru crumble, amesteci făina cu zahărul pudră şi cu untul rece. Firimiturile obţinute le presari peste prune. Introduci tarta în cuptorul încins la 180 C timp de 45 de minute. O laşi să se răcească în formă, după care o scoţi şi o serveşti.