Tartă cu paste

Ingrediente

250 g făină; 1/2 pliculeț praf de copt; 75 g unt; 1 praf de sare; 100 ml lapte. PENTRU UMPLUTURĂ: 250 g penne; 400 g broccoli; 100 g ciuperci proaspete; 1 linguriță unt; 50 g bacon; 250 g brânză de vaci; 2 ouă; piper măcinat; 100 g brânză de oaie; unt și pesmet pentru formă

Mod de preparare

Amesteci făina și praful de copt pe masa de lucru, faci o groapă în mijloc, pui untul, un praf de sare și amesteci. Adaugi laptele rece treptat și frămânți un aluat omogen. Îl învelești în folie, îl dai la rece pentru 30 de minute, după care îl întinzi într-o foaie.

Ungi o formă de tort cu unt și o presari cu pesmet. O îmbraci cu foaia de aluat și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Fierbi pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Le scurgi, iar în apa în care au fiert, pui buchețelele de broccoli și le fierbi 5 minute. Le scurgi și le pui peste paste. Ciupercile le tai felii, le sotezi 5 minute în unt și le pui peste paste împreună cu baconul tăiat bucăți. Adaugi la final brânza de vaci cu ouăle, sare, piper și cașcavalul ras. Omogenizezi compoziția și o torni în forma de tartă. O introduci în cuptorul încins la 175°C timp de 40 minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*