Home / Copil / Tartă cu mere

Tartă cu mere

Ingrediente

PENTRU BLAT: 4 linguri fulgi de ovăz; 350 g făină; 2 linguri cacao; 160 g unt;
50 g zahăr pudră; 1 gălbenuș; 1 vârf de cuțit sare.

PENTRU UMPLUTURĂ: 250 brânză de vaci; 250 g mascarpone; 1 lingură cu vârf smântână; 2 ouă; 80 g zahăr pudră; 100 g zahăr; 200 g gem de zmeură; 800 g mere; 1 baton scorțișoară; 2 lămâi; 1 plic jeleu tort;  unt pentru uns forma
Mod de preparare
Pui fulgii de ovăz într- tigaie uscată, o așezi pe foc și îi lași până se rumenesc ușor. Cerni făina într-un castron, adaugi fulgii de ovăz, cacao, untul tăiat bucăți, 50 g zahăr pudră, gălbenușul și sarea. Frămânți un aluat neted, pe care-l pui la frigider 30 de minute.

Cureți merele de coajă și de semințe, le tai în opt și le stropești cu jumătate din zeama de lămâie. Pui apă într-o cratiță, o așezi pe foc, adaugi 100 g zahăr, batonul de scorțișoară și zeama de lămâie rămasă. Lași până se înmoaie merele, după care le scurgi și le lași să se răcească.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă și îmbraci cu ea o formă de tartă unsă cu unt. O introduci în cuptorul încins la 175°C pentru 10 minute, după care îl lași să se răcească.

Într-un castron, amesteci mascarpone cu brânza de vaci, cu smântâna, ouăle și zahărul. Pui compoziția în forma de tartă și o introduci în cuptor, la 170°C,  pentru 40 de minute. Scoți tarta și o lași să se răcească.

Așezi feliile de mere pe marginea tartei, în mijloc pui gemul de zmeură, iar deasupra torni jeleul preparat conform indicațiilor de pe plic. Dai tarta la rece până se întărește jeleul.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*