Tartă cu mac și cireșe

Ingrediente
Pentru umplutură
50 g stafide
250 g mac măcinat
100 g zahăr pudră
2 pliculețe zahăr vanilat
1 vârf de cuțit scorțișoară
1 vârf de cuțit nucșoară
1 vârf de cuțit coajă de lămâie rasă
150 ml smântână
300 g cireșe fără sâmburi
Pentru aluat
150 ml smântână
20 g drojdie
2 ouă
500 g făină
250 g unt
50 g zahăr pudră
1 vârf de cuțit sare

Mod de preparare
Pentru umplutură, amesteci macul măcinat cu zahărul pudră și cel vanilat, aromele, stafidele și smântâna.

Dizolvi drojdia în smântâna călduță. Cerni făina într-un bol, faci o gaură în mijloc, adaugi untul tăiat cuburi, zahărul pudră, sarea, un ou și amestecul de smântână cu drojdie. Amesteci și frămânți un aluat neted.

Împarți aluatul în două părți. O parte o întinzi într-o foaie și îmbraci cu ea o formă de tartă de 30 cm diametru unsă și tapetată. Înțepi aluatul cu furculița și întinzi compoziția de mac. Deasupra așezi cireșele fără sâmburi.

Întinzi aluatul rămas într-o foaie cât diametrul formei și o tai fâșii. Din ele formezi deasupra un grilaj. Ungi tarta cu un ou bătut și o introduci în cuptorul încins la

170°C timp de 50 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*