Tartă cu iaurt şi caise

 

Ingrediente
PENTRU BLAT:
200 g biscuiţi simpli; 100 g unt; 1 vârf de cuțit scorțișoară;
ulei pentru uns forma.

PENTRU UMPLUTURĂ:

250 g iaurt cremos; 100 g brânză de vaci; 150 ml lapte bătut; 100 g zahăr pudră; 3 pliculeţe gelatină; 250 ml frișcă bătută; 2 cutii compot de caise (a câte 425 ml); nucă de cocos pentru decor

Mod de preparare
Macini biscuiții şi îi amesteci cu untul topit şi scorţişoara până obţii un aluat sfărâmicios. Îl pui într-o formă de tartă de 26 cm unsă cu puţin ulei şi apeşi pentru a îmbrăca forma. O dai la frigider pentru 30 de minute. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece.
Amesteci iaurtul cu brânza de vaci, laptele bătut și zahărul. Adaugi gelatina topită pe foc, dar fără să o dai în clocot şi amesteci. Când crema de iaurt începe să se închege, încorporezi cu mixerul frişca bătută .

Aşezi felii de caise în forma de tartă şi torni peste ele crema de iaurt. O introduci în frigider peste noapte. O tai felii, le decorezi cu câte o bucată de caise şi fulgi de nucă de cocos.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*