Home / Copil / Tartă cu ciocolată

Tartă cu ciocolată

Ingrediente

PENTRU ALUAT

225 g făină

125 g unt rece tăiat cubulețe

50 g zahăr pudră

25 g cacao

2 gălbenușuri

15 ml apă foarte rece

PENTRU CREMĂ

25o ml smântână lichidă

300 g ciocolată neagră

semințele unei păstăi de vanilie

150 g zmeură pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Pentru aluat, pui toate ingredientele într-un bol și amesteci ușor cu vârful degetelor până când obții un amestec nisipos. Adaugi apa și gălbenușurile și amesteci până obții un aluat omogen. Îi dai forma de bilă, îl îmbraci în folie alimentară și-l introduci la frigider pentru o oră.

Întinzi aluatul într-o foaie de 3 mm grosime, o așezi într-o formă de tartă unsă cu unt, tai marginile și întinzi aluatul în sus, pe margini, fiindcă la copt se va micșora. Lași tava cu aluatul la frigider 20 minute, apoi îl înțepi cu o furculiță, îl acoperi cu foaie de copt și pui deasupra boabe de fasole. Coci aluatul 15 minute în cuptorul încins, îndepărtezi fasolea, mai coci 10 minute, după care lași blatul să se răcească.

Pentru cremă, pui într-o cratiță smântâna, semințele de vanilie și lași pe foc până se încălzește, dar să nu dea în clocot. Pui ciocolata ruptă bucăți, lași 10 minute, după care amesteci până se topește ciocolata și obții o cremă densă și lucioasă. Torni crema în blat, miști puțin forma și o introduci în frigider pentru două ore. O decorezi cu zmeură proaspătă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*