Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tartă cu căpșune și cremă de vanilie

Tartă cu căpșune și cremă de vanilie

Ingrediente

220 g făină

100 g unt

60 g zahăr pudră

1 ou

1 praf de sare

500 g căpșune mai mari

600 ml lapte

100 g zahăr

6 gălbenușuri

1 păstaie de vanilie

40 g făină

40 g amidon de porumb

Mod de preparare

Pui untul împreună cu zahărul pudră în bolul unui robot de bucătărie și mixezi până se omogenizează. Adaugi oul, continuând să mixezi, făina și praful de sare. Mixezi până aluatul se adună într-o bilă. Îl pui în folie alimentară și-l dai la frigider pentru 30 de minute.

Pui aluatul într-o formă de tartă și-l întinzi cu mâinile pentru a tapeta pereții și baza formei. Acoperi aluatul cu foaie de copt, umpli forma cu boabe de fasole uscată și o introduci în cuptorul încins la 180ºC timp de 25-30 de minute. Lași blatul să se răcească.

Pui gălbenușurile într-o crăticioară cu fundul gros împreună cu făina și amidonul și omogenizezi. Adaugi laptele, zahărul, semințele de la păstaia de vanilie și amesteci bine cu un tel. O pui pe foc și lași până când crema se îngroașă și se desprinde de pe fundul cratiției. Trebuie să amesteci în ea foarte des pentru a nu se lipi. Lași crema să ajungă la temperatura camerei, o mixezi puțin și umpli cu ea blatul de tartă. Așezi deasupra felii de căpșunesub formă de floare (ca în imagine). Lași tarta la frigider peste noapte.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*