Home / Copil / Tartă cu broccoli și somon

Tartă cu broccoli și somon

Ingrediente

PENTRU ALUAT: 200 g făină; 1 praf de sare; 100 g unt; 1 gălbenuș; 3 linguri apă. PENTRU UMPLUTURĂ: 400 g broccoli; 300 g file de somon fără piele; sare; 3 ouă; 450 ml smântână 20% grăsime; 50 g cașcaval ras; 2 linguri pătrunjel verde tocat

Mod de preparare
Cerni făina și sarea într-un bol, adaugi untul moale și gălbenușul bătut și apa. Amesteci și frămânți un aluat omogen, îl pui în folie de plastic și-l dai la rece 30 de minute.

Speli buchețelele de broccoli și le opărești 2 minute în apă clocotită. Le scoți cu o paletă în apă foarte rece și le pui la scurs. Tai fileul de somon în bucăți de circa 1,5 cm, le condimentezi cu sare și le lași să se odihnească câteva minute.

Întinzi aluatul într-o foaie de 2 mm grosime și îmbraci cu ea o formă de tartă, apăsând bine pe margini. Acoperi cu hârtie de copt, umpli forma cu fasole uscată și o introduci în cuptorul încins la 210° C până aluatul devine auriu. Scoți hârtia cu fasole și o lași deoparte.

Bați ouăle și le amesteci cu smântâna, cașcavalul ras și pătrunjelul tocat. Condimentezi cu sare. Împarți bucățile de somon și buchețelele de somon în formă, torni compoziția de smântână și o introduci în cuptorul încins la 160°C pentru 30 de minute. O lași să se răcească și o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*