Home / Copil / Tartă cu brânză şi lămâie  

Tartă cu brânză şi lămâie  

Ingrediente

150 g biscuiţi graham fără zahăr

3 linguri margarină nehidrogenată

500 g brânză de vaci slabă
250 g cremă de brânză
2 linguri iaurt simplu
3 linguri înlocuitor de zahăr

2 linguri amidon de porumb
2 linguriţe esenţă de vanilie
coaja de la o lămâie
zeama de la o lămâie

4 ouă
Mod de preparare

1. Zdrobeşti biscuiţii şi îi amesteci cu margarina moale. Aşezi compoziţia pe fundul unei forme de tort de 24 cm unsă şi tapetată. Apeşi bine ca să arate ca un blat.
2. Pui într-un bol mai mare ambele tipuri de brânză şi mixezi bine. Adaugi iaurtul, înlocuitorul de zahăr, amidonul de porumb, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Pui coaja rasă şi zeama de lămâie, gălbenuşurile adăugate trepatat, iar la final încorporezi albuşurile bătute spumă.

  1. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 45 de minute. Laşi tarta să se răcească în formă, desprinzi pe margini cu un cuţit şi o scoţi din formă.

Sfat pentru mami

Biscuiții și pâinea graham nu sunt alimente interzise în diabet, dar trebuie să fie consumate cu moderație, deoarece au un conținut de glucide de peste 30%.

Sfatul medicului

„În general, recomandăm copiilor deserturile cu fructe proaspete, deoarece vitamina C prin prelucrare termică se pierde, iar în cazul copiilor cu diabet se face mai uşor calculul hidraţilor de carbon (glucide).  Hidraţii de carbon din produsele de patiserie provin în primul rând din făină, amidon, plus adosul de zahăr/miere de albine/siropuri şi fructe.

1 felie de tartă = 280 kcal.,  20 g glucide, 16 g proteine, 15 g lipide, 4 g fibre alimentare. “

Dr. Anca Crăciun, medic diabetolog, Clinica Regina Maria, Cluj-Napoca

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*