Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Tartă cu brânză de vaci

Tartă cu brânză de vaci

Ingrediente

Pentru blat

250 g făină
100 g unt
3 linguri apă rece
1 ou

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

4 linguri zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

4 ouă

300 g cireşe

1 lingură griş

1 lingură pesmet

1 linguriţă unt pentru uns forma

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cu zahărul pudră şi untul tăiat cubuleţe până obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi oul şi apa rece, frămânţi un aluat omogen şi-l dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Mixezi brânza de vaci cu zahărul pudră, ouăle, esenţa şi grişul. Întinzi aluatul în foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă cu unt. Tai surplusul de aluat de pe margini, îl înţepi cu furculiţa, presari pesmetul şi pui compoziţia de brânză.

Scoţi sâmburii cireşelor spălate şi le aşezi deasupra compoziţiei de brânză. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 50 de minute. O laşi să se răcească, după care o tai şi o serveşti.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*