Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Tagliatelle cu roșii și creveți

Tagliatelle cu roșii și creveți

Ingrediente

250 g tagliatelle;

250 g creveți proaspeți decorticați;

3 roșii;

½ legătură pătrunjel;

1 lingură pastă de tomate;

2 căței usturoi;

2 linguri ulei de măsline;

sare;

piper

Mod de preparare

Într-o oală pui apă la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, adaugi pastele, le lași 8 minute, după care le pui la scurs într-o strecurătoare.

Cureți roșiile de coajă, le tai cubulețe, iar pătrunjelul îl toci mărunt.  Pui într-o tigaie mai mare uleiul la încins, adaugi usturoiul zdrobit puțin cu lama unui cuțit și pătrunjelul tocat mărunt. Lași un minut, adaugi roșiile, pasta de tomate, 150 ml de apă și lași să fiarbă până se formează un sos, circa 10 minute.

Condimentezi cu puțină sare și piper, pui creveții și mai lași să fiarbă 5 minute. Pui pastele fierte și scurse, amesteci și oprești focul. Le lași acoperite 10 minute și le servești decorate cu roșiile cherry tăiate în două sau în patru.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*