Home / Fără categorie / TABĂRĂ PENTRU PĂRINȚII CU COPII MOFTUROȘI

TABĂRĂ PENTRU PĂRINȚII CU COPII MOFTUROȘI

Cover fb

 

 

Între 10 si 13 noiembrie, la Zarnesti, pensiunea Poiana Norilor, in judetul Brasov, CHEF Stefan Nita, Asociatia Vegetarienilor din Romania si Crina Coliban organizeaza “Tabara de gatit pentru parintii cu copii mofturosi”.

Ideea taberei a pornit in bucatarie, a prins contur in living si s-a desavarsit in dormitor. Pentru ca acesta este traseul micului poznas mofturos, dupa care trebuie, de multe ori, sa alergi cu lingurita prin toata casa pentru  “hai, asta si gata!”.

Aproape toti copiii mici sunt pretentiosi la mancare. De ce ii place astazi, maine se va plictisi, mananca mult intr-o zi, putin in alta. Accepta greu mancaruri nefamiliare, gusta doar unul sau doua tipuri de mancare si le ignora pe celelalte, asa ca poate fi nevoie sa isi vada parintele mancand sau sa le studieze, sa le atinga si sa le guste, inainte sa invete sa le placa.

Copiii si parintii, vor merge intr-o piata de legume, fructe si seminte special amenajata pentru ei, vor alege ingredientele, apoi vor gati impreuna retete ovo-lacto-vegetariene, sub indrumarea lui CHEF STEFAN NITA.  Alaturi de el va fi si Crina Coliban, de la permisdeparinte.ro .

Si cei mici si cei mari vor fi ocupati pana peste cap in zilele de tabara, pentru ca vor fi amenajate locuri de joaca si ateliere, conferinte despre nutritive, iar spre seara se va striga adunarea in jurul focului de tabara.

Stefan Nita este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati Chefi specializati in bucataria vegana si raw vegana din Romania. La conferintele sale despre nutritie se inscriu, de fiecare data, sute de oameni.  Cea mai recenta,  “Bazele gatitului vegetarian”, organizata la Hotel Caro pe 29 octombrie, are peste 300 de participanti.

Crina Coliban este “femeia-care-ii-face-pe-copii-sa-manance” In engleza, ceea ce face ea, se numeste “psychology  of eating”. Nu ajuta cu CE sa  manance   copilul, ea gasesti  CUM  sa manance, astfel incat parintii sa lase copiilor cea mai de pret mostenire: pofta de mancare.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*