Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Supă vitaminizantă cu sfeclă

Supă vitaminizantă cu sfeclă

shutterstock_117505198

Ingrediente

1 sfeclă potrivită

1 fir de praz

1 morcov
1 cartof

2 linguri iaurt

2 fire pătrunjel

Mod de preparare:

Speli sfecla foarte bine, o așezi într-un vas și o pui în cuptorul încins pentru cel puțin o oră. O înțepi cu furculița, iar adacă aceasta intră ușor, este gata.

Între timp, înlături partea verde a prazului și o păstrezi doar pe cea albă. Cureți cartoful și morcovul, le speli, te tai bucățele și le pui la fiert împreună cu prazul tăiat rondele. Lași să fiarbă pe foc mic timp de 30 de minute și când legumele sunt bine pătrunse, le scurgi și le pui într-un blender. Adaugi sfecla coaptă, curățată și tăiată cubulețe, o parte din supă, pătrunjelul spălat și mixezi totul ca să obții o supă fină. La final poți adăuga în supă și puțin iaurt ca să-i dea o textură mai cremoasă.

Sfaturi pentru mami:

Sfecla roșie este o legumă care ar trebui să existe în meniul fiecărui bebeluș mai mic de un an, deoarece conține 1, 34 mg fier/ 100 g, aceasta acoperind 10% din DZR.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*