Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Supă de sfeclă roșie cu mei

Supă de sfeclă roșie cu mei

de la 12 luni/4 porții

Ingrediente

1 sfeclă mică roșie (250 g); ½  linguriță chimen măcinat; 40 g mei decorticat;
3 ouă de prepeliță; ½  ceapă; 30 g unt; 400 ml supă de legume; zeama de la ½ de lămâie; mărar proaspăt

Mod de preparare

Speli sfecla foarte bine și o pui la fiert întreagă împreună cu chimenul. Lași până se înmoaie. Mai completezi cu apă dacă scade. Separat, speli meiul de mai multe ori în apă clocotită, după care îl pui la fiert în 60 ml de apă clocotită. Oprești focul, acoperi cu un capac și lași să se odihnească 10 minute. Fierbi ouăle de prepeliță, le pui în apă rece și le cureți.

Cureți sfecla de coajă și o tai cubulețe. Topești untul într-o cratiță, pui ceapa, cubulețele de sfeclă și lași 30 de secunde. Torni supa, lași să fiarbă 15 minute, după care introduci blenderul în ea și mixezi până obții o cremă fină. Pui zeama de lămâie și amesteci. În momentul servirii, în supă adaugi mei, ou fiert și mărar verde.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*