Supă de fasole

Ingrediente
250 g fasole uscată
1 ceapă
½  ardei gras
½  rădăcină păstârnac
50 g țelină
1 lingură pastă de tomate

2 linguri ulei
sare
piper

½ linguriță cimbru uscat

¼ legătură mărar verde

Mod de preparare
Pui fasolea la înmuiat cu o seară înainte. O speli în mai multe ape și o pui la fiert în 2 l de apă. O lași să fiarbă 15 minute din momentul în care dă în clocot și schimbi apa. Procedezi la fel încă de două ori.

În paralel cu fierberea fasolei, te ocupi de legume. Le cureți și le speli. Ceapa și ardeiul le toci mărunt, iar rădăcinoasele le dai pe răzătoarea mare. Încingi uleiul și pui legumele la călit. Le lași până se înmoaie puțin, adaugi puțină zeamă din oală și lași până când legumele se înmoaie bine. Le adaugi în oala în care fierbe fasolea, pui și pasta de tomate și mai lași 10 minute să fiarbă. Condimentezi cu sare, piper și cimbru și oprești focul. La final, adaugi mărarul tocat mărunt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*