Home / Copil / Supă de curcan și tăieței cu spanac

Supă de curcan și tăieței cu spanac

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

300 g piept de curcan

1 ou

50 g spanac proaspăt

110 g făină

2 morcovi

1 țelină mică

1 ardei gras

1 ceapă

sare

piper

2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Pentru tăieței, pui 200 ml apă cu un praf de sare la fiert. Când dă în clocot pui spanacul și lași să fiarbă un minut. Scurgi spanacul și îl pui în robot împreună cu oul, un praf de sare, făina și lași până se formează aluatul. Pe masa presărată cu făină întinzi din aluat o foaie foarte subțire. O lași puțin să se usuce, o tapetezi cu făină și o rulezi cât mai strâns. Tai tăiețeii subțiri, îi răsfiri și îi lași să se usuce.

Speli pieptul de pui și îl pui la fiert în apă. Îl lași să dea într-un clocot, scurgi apa și îl pui din nou la fiert în 2 litri de apă împreună cu legumele întregi. Când carnea este fiartă, strecori supa, tai carnea cubulețe și o pui la loc în supă. Adaugi tăiețeii, un morcov ras și uleiul de măsline. Lași 10-15 minute, condimentezi cu sare și piper și oprești focul. O servești cu pătrunjel verde tocat deasupra.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*