Supă cu găluște

Ingrediente

1/2 piept de pui;

1 morcov;

1 rădăcină păstârnac;

1 felie ţelină;

1 ceapă;
1 ou;

1 linguriţă ulei de măsline;

pătrunjel verde;

griş

Mod de preparare

  1. Speli şi pui carnea spălată la fiert. Cureţi legumele, le speli şi le pui şi pe ele la fiert, dar separat. Când legumele şi carnea sunt bine pătrunse, le scoţi din supe şi le dai deoparte. Amesteci cele două supe, le strecori şi pui oala la fiert. Legumele şi carnea le poţi toca şi să-i faci micuţului tău o salată amestecată cu puţin iaurt.
  2. Între timp, baţi ouăle cu uleiul de măsline şi adaugi griş treptat cât să iasă o compoziţie de consistenţa unei smântâni mai cremoase. Dacă pui prea mult, găluştele vor ieşi tari. Pentru a testa consistenţa găluştelor, pui una la fiert de probă.
  3. Iei cu o lingura udă din compoziţia de griş şi pui găluştele în supă. Le laşi să fiarbă circa 10 minute, adaugi o cană de apă rece și mai lași 15 minute şi pui puţină sare. Opreşti focul şi pui în supă şi câteva cubuleţe de morcov fiert. Când serveşti supa, presari pătrunjel verde tocat foarte mărunt.

Sfaturi pentru mami

Când îi prepari supe, taie legume în bucățele de 0,5 mm-1 cm grosime, pentru ca puiul tău să le poată mesteca singur. Bucățile de legume sau de pește vor reprezenta ceva nou pentru el, diferit de cremele și piureurile cu care l-ai obișnuit!

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*