Supă-cremă de sparanghel

                                                              de la 8 luni, 2 porții

Ingrediente 

4 fire de sparanghel;

1 broccoli;

1 cartof;

2 linguri smântână;

3 fire pătrunjel

Mod de preparare

Tai partea lemnoasă a firelor de sparanghel, le  speli bine, apoi le tai bucăți și le pui la fiert în 300 ml de apă. Speli broccoli, cureți și cartoful și le adaugi în vasul cu sparanghel. Lași să fiarbă 15-20 de minute pe foc mic, apoi scurgi legumele, le pui în blender, adaugi smântâna, o parte din zeamă, verdeața spălată și mixezi până obții o supă fină și omogenă.

Sfat pentru mami!

Aflat pe lista legumelor cu cel mai mare conținut de antioxidanți, sparanghelul este o legumă care ar trebui să existe în meniul copiilor mici și al viitoarelor mămici. Principalul său atuu îl reprezintă conținutul ridicat de acid folic, de fier, zinc și de fibre. Dacă bebelușul tău are un tranzit dificil, mâncărurile cu sparanghel îl vor ajuta să aibă o digestie ușoară.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*