Home / Bebelus / Retete / 6 luni / Supă-cremă de spanac

Supă-cremă de spanac

 

rețetă de Alexandra Băltățeanu/de la 2 ani

Ingrediente

300 g spanac

2 fire ceapă verde (1 ceapă mare)

2 morcovi mici

2 cartofi

1 zucchini mic

1 cățel de usturoi

1 tijă de țelină Apio (sau o bucată mică de țelină)

½ ardei gras

½ linguriță curcuma

2-3 linguri ulei de măsline

sare

piper

30 g unt

30 g parmezan

Mod de preparare

Speli legumele, le cureți, le speli din nou și le tai cuburi. Le pui într-o oală mai mare împreună cu uleiul de măsline și condimentele. Adaugi 1,3 l de apă și lași să fiarbă, la foc mediu, până când legumele sunt bine pătrunse. Adaugi spanacul curățat și spălat și mai lași să fiarbă 5 minute. Pasezi cu un blender, adaugi untul și parmezanul și omogenizezi.

Servești supa caldă, cu pâine proaspătă cu semințe sau cu crutoane. Pentru adulți poți adăuga câțiva fulgi de chilli și ulei de măsline.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*