Supă-cremă de spanac

shutterstock_200777909

Ingrediente

400 g spanac

1 l apă

1 linguriță făină

50 g unt

100 ml smântână dulce

sare

Mod de preparare

Cureți spanacul, îl speli foarte bine și îl pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. Îl lași 10 minute, după care îl scurgi și îl pui în blender. Păstrezi apa în care a fiert spanacul.

Așezi o oală mică pe foc, topești untul și adaugi făina. Amesteci și adaugi zeamă în care a fiert spanacul până ajungi la consistența unei smântâni, amestecând continuu. Când dă în clocot, pui piureul de spanac și lași să dea în 2-3 clocote. Pui smântâna, un praf de sare și mai lași 2-3 clocote.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*