Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Supă-cremă de roșii

Supă-cremă de roșii

de la 9 luni

Ingrediente

400 g de roşii bine coapte; 1 morcov mic; ½ ceapă; ½  rădăcină pătrunjel; ½  rădăcină păstârnac; ½ ardei gras roșu; 1 cățel usturoi; 2 frunzulițe de busuioc proaspăt; 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 4 linguri brânză de vaci proaspătă;1 fir de mărar

Mod de preparare

Cureți și speli legumele foarte bine. Le tai bucăți mari și le pui la fiert în circa 1 l de apă (în afară de roșii). În timp ce fierb legumele, pui roșiile tăiate în blender și le faci o pastă. Pui pasta într-o crăticioară și o fierbi separat. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, poți adăuga puţină apă.

Când legumele sunt fierte, scurgi apa în care au fiert şi o păstrezi. Peste legume adaugi pasta de roșii, frunzele de busuioc, uleiul, usturoiul tăiat bucăți și cu un blender vertical pasezi totul foarte bine.

Pui supa pe foc și o mai dai în câteva clocote. Amesteci brânza de vaci cu mărarul tocat mărunt. Cu ajutorul a două linguri formezi 4 găluște. Servești supa caldă, cu găluștele de brânză deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*