Supă-cremă de praz

Ingrediente

4 bucăți potrivite de praz; 500 g cartofi; 200 ml smântână dulce; 1 legătură mărar verde; 50 g unt; sare; piper alb

Mod de preparare

Speli prazul, îi tai mustățile și frunzele verzi, după care îl tai rondele subțiri. Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi tai cubulețe. Pui cartofii și rondelele de praz într-o cratiță, le acoperi cu apă și o așezi pe foc. Lași să fiarbă până când cartofii se înmoaie.

Scurgi legumele, dar păstrezi zeama, le pui în blender împreună cu mărarul și le pasezi. Pui piureul într-o cratiță, adaugi smântâna, untul și amesteci ușor. Adaugi zeamă în care au fiert legumele până ajungi la consistența dorită.  Condimentezi supa cu sare și piper, o acoperi cu un capac și lași circa 10 minute înainte să o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*