Supă-cremă de linte

Ingrediente

500 g linte roșie Sanovita
3 morcovi potriviți
200 g țelină
2 cepe

1 lingură chimen
1 linguriță boia iute
100 g unt

200 ml smântână de gătit

zeama de la ½  lămâie
sare
piper

Mod de preparare

Cureți legumele și le speli foarte bine. Tai cepele în patru, morcovii rondele mai groase, țelina cuburi mari și le pui la fiert în 3 l de apă.

Când legumele se înmoaie, pui lintea spălată în mai multe ape și lași să fiarbă până se înmoaie, circa 20 de minute. Dacă scade apa foarte mult și lintea nu este fiartă, mai adaugi apă caldă.

Strecori lintea cu legume cu tot (supa o oprești), le pui în blender (sau folosești unul vertical) și le mixezi până obții o cremă fină.

Pui piureul într-o oală, o așezi pe foc mic, adaugi untul, smântâna dulce și lași până se topește. Adaugi treptat din supa oprită până ajungi la consistența dorită. Dacă nu ai O poți face mai lichidă sau mai groasă, depinde cum preferi.

Adaugi chimenul, boiaua, zeama de lămâie, sare și piper, după gust, și mai lași să dea în câteva clocote! Servești supa caldă, cu crutoane!

Poti achiziționa lintea de aici: https://www.sanovita.ro/linte-rosie-decorticata-500g-27.html

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*