Supă-cremă de linte

Ingrediente
1 ½  cană linte roșie
3 căni supă de pui sau apă
1 bucată de ghimbir de circa 2 cm
2 roșii

2 căței usturoi

1 cană lapte

1 linguriță boia dulce
sare

boia dulce pentru servit

50 g unt
1 ceapă mare
4 lingurițe smântână pentru servit

Mod de preparare

Speli lintea foarte bine în apă rece și o pui într-o cratiță. Adaugi supa de pui, ceapa, usturoiul, roșiile și ghimbirul tocate și lași să fiarbă, la foc mic, 25 de minute din momentul în care începe să clocotească. Când lintea s-a înmuiat, pui totul într-un blender și mixezi până când obții un piure fin.

Torni piureul din nou în cratiță, adaugi untul, laptele, condimentezi cu sare, boia și mai lași să fiarbă 10 minute, la foc mic. Servești supa caldă, decorată cu smântână și presărată cu boia dulce.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*