Home / Copil / Supă-cremă de dovleac copt

Supă-cremă de dovleac copt

Ingrediente

300 g dovleac; 2-3 căței usturoi; 3-4 linguri ulei de măsline; 1 lingură semințe de dovleac (prăjite ușor într-o tigaie fără grăsime); 450 ml supă de legume (1 morcov, 1 dovlecel, 1 ardei, 1 țelină mică, 1 ceapă, sare, piper, fierte întregi în apă până se pătrund bine. Păstrezi morcovul și țelina); 2-3 crenguțe de cimbru; 2-3 linguri smântână dulce pentru gătit; sare; piper

Mod de preparare

Mai întâi, cureți legumele, le speli bine și le pui la fiert. Cureți dovleacul de coajă, îl tai cuburi și le pui într-un vas împreună cu un praf de sare, cățeii de usturoi și cimbrul. Îl introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru circa 30 de minute.

Strecori supa (folosești 450 ml. Dacă ai mai multă, o pui la frigider și o folosești când mai ai nevoie). Adaugi în supă dovleacul copt și usturoiul, morcovul și țelina din supă, uleiul de măsline și mixezi până obții o cremă fină. Condimentezi cu puțină sare și piper și o servești caldă, cu smântână și semințe de dovleac.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*