Home / Copil / Supă-cremă de conopidă cu pui

Supă-cremă de conopidă cu pui

Ingrediente

1/4 piept de pui; 200 g conopidă; 1 păstârnac mediu; 1 cartof;  1 ceapă mică, 1 lingură unt; 2 linguri smântână, sare

Mod de preparare

Speli conopida bine și o fierbi în apă până se înmoaie. Separat, speli pieptul de pui, îl tai cuburi și îl pui la fiert într-o crăticioară. Lași să fiarbă și aduni spuma care se formează.

După ce ai adunat spuma, adaugi cartoful și păstârnacul curățate și tăiate cuburi. Când toate sunt bine pătrunse, le  scoți cu o paletă și le pui în blender. Adaugi conopida, untul și mixezi până obții o cremă fină. La final pui puțină sare, smântâna și amesteci cu lingura. Dacă este prea groasă, adaugi peste piure zeamă în care au fiert legumele și puiul până ajungi la consistența dorită.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*