Home / Copil / Supă-cremă de conopidă

Supă-cremă de conopidă

Ingrediente

6 morcovi potriviți; 1/2 conopidă potrivită; 2 lingurițe ulei de măsline; 2 căței usturoi; sare; 1 ½ cană supă de legume; ½ linguriță praf de curry;  ½ cană lapte de cocos; zeama de la ½ lămâie mică
Mod de preparare
Cureți morcovii, îi speli, îi tai bucăți mici și îi pui într-un vas termorezistent. Adaugi peste ele buchețelele de conopidă spălate foarte bine, le stropești cu uleiul de măsline, amesteci și introduci vasul în cuptorul încins la 200ºC pentru 45 de minute. Mai amestci în ele din când în când.
Pui supa de legume într-o oală, adaugi pudra de curry, legumele coapte (oprești câteva buchețele mici de conopidă), usturoiul pisat și mai lași să fiarbă 10 minute.
Dai oala deoparte și mixezi compoziția cu un blender până obții o cremă fină. Dacă este prea groasă, mai adaugi supă de legume. Pui oala din nou pe foc, pui laptele de cocos, zeama de lămâie, puțină sare și mai lași 5 minute să fiarbă.

O servești caldă, cu buchețelele de conopidă deasupra.

SFAT MEDIC

Supele-cremă preparate în casă reprezintă o masă sănătoasă, rapidă și de preferat alternativelor din comerț pline de aditivi. Bogate în fibre, vitamine și minerale sunt un excelent tonic și rehidratant mai ales în perioadele caniculare. Ideal ar fi ca supa de legume să fie preparată în casă, de evitat supele la plicuri sau concentrate sub formă de cuburi.
Dr. Brândușa Pană, medic management sanitar

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*