Home / Copil / Supă-cremă de ciuperci

Supă-cremă de ciuperci

Rețete de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

400 g ciuperci brune

1 morcov mic

1 ceapă

1 cartof

1 cățel usturoi

½ zucchini

1 ardei gras mic

1 felie de țelină

3 linguri ulei de măsline

3 crenguțe cimbru proaspăt

sare

piper

2-3 felii de pâine

1-2 ouă de prepeliță

Mod de preparare

Speli legumele, le tai cubulețe și le fierbi într-un litru de apă, împreună cu condimentele și uleiul de măsline. Lași să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, până când legumele sunt fierte bine și a mai scăzut din lichid. Când sunt gata, le pasezi bine cu un blender.

Tai cubulețe feliile de pâine, le stropești cu 1-2 linguri ulei de măsline, un praf de sare și puțin cimbru uscat. Freci bine pâinea cu uleiul și condimentele și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 200ºC pentru 5-10 minute, până când se rumenesc și devin crocante. Servești supa caldă, cu crutoane și ouă de prepeliță fierte.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*