Home / Copil / Supă-cremă de cartofi

Supă-cremă de cartofi

rețetă de Alexandra Băltățeanu/de la 2 ani

Ingrediente

500 g cartofi

2 fire ceapă verde (sau o ceapă mare)

2 morcovi mici

1 zucchini mic

1 cățel de usturoi

1 tijă țelină Apio (1 bucată mică de țelină)

½ ardei gras

2 foi de dafin

2-3 crenguțe de cimbru proaspăt (½ linguriță cimbru uscat)

2-3 linguri ulei de măsline

sare

piper

30 g unt

Mod de preparare

Speli legumele, le cureți, le speli din nou și le tai cubulețe. Le pui într-o oală cu uleiul de măsline încins și condimentele. Adaugi 1,5 l de apă și lași să fiarbă, la foc mediu, până când legumele sunt bine pătrunse. Pui totul în blender împreună cu untul.

Pentru crutoane, folosești pâine mai veche. O tai cubulețe, le stropești cu ulei de măsline, le presari cu sare, puțin cimbru uscat și usturoi granulat. Le rumenești într-o tigaie fără grăsime sau în cuptorul încins la 180ºC pentru 5-10 minute.

Pentru adulți, poți pune lângă cubulețele de pâine și fâșii mici de bacon și ½ linguriță de chilli. O servești cu rondele de ceapă verde și crutoane.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*