Supă-cremă de broccoli

Supă cremă de broccoli

Ingrediente

500 g broccoli
1 ceapă
1 morcov
1 căţel usturoi
1 lingură smântână slabă

2 frunze de mentă (opţional)
sare
Mod de preparare

Desfaci broccoli în bucheţele mici şi le speli bine în apă rece. Cureţi ceapa, o tai în patru şi o pui la fiert împreună cu morcovul curăţat şi tăiat bucăţi. Laşi să fiarbă 15-20 de minute, după care adaugi bucheţelele de broccoli. Laşi să mai fiarbă 5-8 minute, după care strecori legumele, dar păstrezi zeama în care au fiert.
Pui legumele într-un blender, adaugi puţină supă în care au fiert şi mixezi până obţii o pastă consistentă. Poţi pune în blender şi două frunze de mentă dacă vrei să încerci o aromă mai specială. Dacă iese o pastă prea groasă, mai adaugi puţină supă.

Pui crema obţinută la fiert, adaugi usturoiul pisat şi fierbi totul 2-3 minute, amestecând continuu. Condimentezi cu puţină sare, opreşti focul, adaugi smântâna şi omogenizezi totul foarte bine.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*