Supă-cremă cu broccoli

shutterstock_137457470

Ingrediente

1 bucată broccoli mic

1 morcov potrivit

1 ceapă

1 rădăcină păstârnac

2 cartofi medii

1 felie țelină

1 lingură unt

4 fire de pătrunjel verde

Mod de preparare
Cureți legumele, le speli bine și le tai cuburi. Le pui într-o cratiță, le acoperi cu apă și le pui la fiert (mai puțin broccoli). Când legumele sunt fierte, adaugi buchețelele de broccoli spălate bine și mai lași 10 minute să fiarbă.

Pui totul în vasul de blender, adaugi untul, pătrunjelul tocat și mixezi până când obții o cremă fină. Dacă supa-cremă este prea groasă, o pui din nou în cratiță, adaugi apă până la consistența dorită și mai dai în câteva clocote.

Această supă este foarte bună și pentru ceilalți membri ai familiei. Trebuie doar să o condimentezi cu sare și piper și să-i adăugați puțină smântână.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*