Home / Copil / Sufle cu brânză de capră și morcov

Sufle cu brânză de capră și morcov

Ingrediente

30 g unt nesărat

125 ml lapte

30 g făină albă

30 ml vin alb

1 linguriță muștar de Dijon

1 linguriță pastă de anșoa

150 g brânză de capră

1 morcov mediu fiert

1/2 legătură mărar

1 vârf de cuțit cu turmeric

2 albușuri

2 ouă mari

piper

sare

Mod de preparare

Mai întâi încălzești cuptorul la 190°C. Topești untul într-o tigaie la foc mic, ca să nu se ardă, adaugi făina și amesteci până se formează o pastă. Torni laptele treptat, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Lași pe foc mic 5 minute, amestecând continuu.

Torni vinul în sos, adaugi muștarul, pasta de anșoa, turmericul și morcovul făcut piure.  Amesteci bine și mai lași pe foc 2 minute. Lași compoziția să se răcească.

Amesteci brânza de capră rasă sau fărâmițată cu mărarul tocat mărunt. Adaugi sosul răcit, gălbenușurile, piper, sare (dacă mai este nevoie, brânza de capră este sărată) și omogenizezi compoziția. Bați albușurile spumă tare și le adaugi în compoziție. Le amesteci ușor cu o paletă sau o lingură de lemn, de jos în sus.

Torni compoziția în vase mici individuale unse și tapetate. Ai grijă să ștergi picăturile de compoziție care sunt pe marginea vaselor pentru ca sufleul să crească frumos.

Pui vasele în cuptor și le lași 25 de minute. Poți să verifici cu scobitoarea. Dacă iese curată, gata îl poți servi. Îl servești imediat, dacă îl lași să se mai răcească, acesta se va dezumfla.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*