Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Ștrudele cu prune și brânză

Ștrudele cu prune și brânză

Ingrediente

PENTRU ALUAT

250 g făină

1 praf de sare

3 linguri ulei

1 gălbenuș

125 ml apă

PENTRU UMPLUTURĂ

600 g prune

100 g pesmet

100 g nucă măcinată

1 linguriță scorțișoară

2 ouă

500 g brânză de vaci

60 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

1 linguriță coajă de lămâie

PENTRU UNS

250 ml lapte

40 g unt

50 g miere

1 ou

Mod de preparare

Cerni făina cu sarea, adaugi uleiul, gălbenușul și apa. Frămânți un aluat elastic, îl acoperi cu un prosop și îl lași să se odihnească 30 de minute.

Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai cuburi. Le amesteci cu pesmetul, nuca măcinată, pesmetul și scorțișoara. Separat, amesteci brânza de vaci cu gălbenușurile, ambele tipuri de zahăr și coaja de lămâie. La final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare.

Împarți aluatul în două și întinzi două foi subțiri. Le ungi cu amestecul de brânză, iar deasupra pui compoziția de prune. Le răsucești cu grijă și le așezi într-un vas termorezistent uns cu unt.

Pui laptele pe foc și când dă în fiert îl dai deoparte. Adaugi mierea, untul și amesteci până se topesc. Lași laptele să se răcească, pui oul și omogenizezi. Le introduci în cuptorul încins la 170°C timp de 45 de minute. Cu amestecul de lapte ungi ștrudelele în timpul coacerii.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*