Ștrudel cu mango - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Ștrudel cu mango

shutterstock_96734320

Ingrediente

PENTRU ALUAT

250 g făină

100 ml apă călduță

1 lingură ulei

1 praf de sare

PENTRU UMPLUTURĂ

2 căni pulpă de mango tăiată cuburi sau felii

2 banane

½ linguriță esență de rom
1 linguriță esență de vanilie

2 linguri pesmet din biscuiti

1 ou

1 lingură zahăr brun

1 lingură zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, amesteci apa cu uleiul și praful de sare, adaugi făină treptat și frămânți un aluat potrivit de tare, pe care-l lași la odihnit 30 de minute.

Între timp, amesteci cuburile de mango cu bananele zdrobite sau tăiate cuburi și cu esențele. Pe o masă presărată cu făină întinzi din aluat o foaie dreptunghiulară potrivit de groasă, presari pe  jumătatea lată a foii pesmetul și întinzi compoziția cu mango. Rulezi cât mai strâns și așezi rulada pe o tavă cu hârtie de copt.

Bați oul cu zahărul brun și ungi ștrudelul. Îl introduci în cuptorul preîncălzit până se rumenește frumos deasupra, circa 30-40 de minute. Când se răcește, îl presari cu zahăr pudră, îl tai și îl servești.
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*