Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Ștrudel cu hrișcă și prune

Ștrudel cu hrișcă și prune

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

200 g făină de hrișcă

50 g zahăr pudră

100 g unt

1 gălbenuș

sirop de arțar pentru uns

PENTRU UMPLUTURĂ:

250 g prune

200 g hrișcă

500 ml lapte

50 g zahăr

½ linguriță scorțișoară

3 linguri unt

100 g nucă tocată

Mod de preparare

Cerni făina cu zahărul într-un castron, adaugi untul tăiat, gălbenușul și frămânți un aluat neted, pe care îl pui la frigider timp de o oră. Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai sferturi sau cuburi.

Speli hrișca în mai multe ape și o pui la fiert în lapte când acesta dă în clocot. O fierbi circa 10-15 minute, după care cu un blender faci un piure. Adaugi în piure zahărul, scorțișoara, untul și nuca tocată sau chiar măcinată. Omogenizezi compoziția și o lași să se răcească.

Întinzi aluatul într-un dreptunghi și întinzi pe el crema de hrișcă, lăsând puțin loc pe margini. Pui deasupra prunele și rulezi cât mai strâns. Pui ștrudelul, prin rostogolire, pe o tavă cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul încins la 170°C timp de 45 de minute. Îl scoți din cuptor, îl ungi ștrudelul cu sirop de arțar și îl presari cu nucă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*